تماس با ماتیکان
درباره ماتیکان
فرهنگ حقوقی
علامت تجاری
قوانین و آرا
صفحه اصلی
قانون
رای وحدت رویه
نظریه مشورتی
دستورالعمل اجرایی صدور ضمانت نامه شرکت های ایرانی برنده در مناقصه های بین المللی داخل کشور
ماده - 1 - اصطلاحات به کار برده شده در این دستورالعمل در معانی مشروح زیر به کار میرود :
بند - الف - پیمانکار : شخص حقوقی که مسئولیت انجام کار ، تدارکات کالا ، نصب یا اجرای طرح یا بخشی از آن را در چهارچوب قوانین و مقررات و براساس اسناد و مدارک پیمان می پذیرد .
بند - ب - سازنده : شخص حقوقی که مسئولیت ساخت و یا تولید وسایل ، ابزار ، تاسیسات و یا تجهیزات را در چهارچوب قوانین و مقررات و براساس اسناد و مدارک پیمان می پذیرد .
بند - پ - صندوق : صندوق ضمانت صادرات ایران
ماده - 2 - مبلغ دویست میلیون (200،000،000) دلار از محل منابع صندوق به عنوان وثایق و سپرده های نقدی ضمانت نامه های ارزی ( حسن انجام کار و پیش پرداخت ) مورد درخواست پیمانکاران و سازندگان ایرانی برنده در مناقصه های بین المللی ( داخل کشور ) در اختیار بانک های صادرکننده ضمانت نامه های ارزی قرار میگیرد .< صندوق مجاز است تا پنج برابر مبلغ مزبور ، ضمانت نامه های صادر شده از سوی بانک ها را پوشش دهد .
تبصره - 1 - صدور ضمانت نامه همچنان از طریق شبکه بانکی و بدون در نظر گرفتن محدودیت سرمایه بانک ها و با تضمین صندوق انجام خواهد شد .
تبصره - 2 - در صورتی که مبلغ ضمانت نامه های ضبط شده از مبلغ در اختیار بیشتر باشد ، ما به التفاوت آن از محل وجوه صندوق تسویه خواهد شد .
تبصره - 3 - در صورت ضبط ضمانت نامه و پرداخت وجه ارزی ضمانت نامه توسط بانک عامل ، صندوق پس از دریافت درخواست وجه ، در اسرع وقت اقدام به پرداخت وجه یاد شده خواهد کرد .
تبصره - 4 - صندوق پس از اخذ جانشینی از بانک عامل ، پیگیری های لازم را به منظور وصول وجه ارزی از طریق تضمین ها و وثایق دریافتی به عمل خواهد آورد .
ماده - 3 - شرکت ها ، پیمانکاران و سازندگان ایرانی برنده متقاضی صدور ضمانت نامه ارزی باید دارای تاییدیه صلاحیت از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور باشند و براساس تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سابقه ضبط ضمانت نامه ( اعم از ارزی و ریالی ) به علت عدم اجرای تعهدات در پنج سال گذشته را نداشته باشند .
تبصره - - - چنانچه در زمان برگزاری مناقصه ، دستگاه اجرایی ، تاییدیه صلاحیت معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور را از از شرکت ، پیمانکار و یا سازنده ایرانی طلب ننماید ، متقاضیان مذکور میتوانند با تایید بالاترین مقام دستگاه اجرایی و موافقت صندوق از مزایای این دستورالعمل بهره مند شوند .
ماده - 4 - با توجه به اصلاح آیین نامه صدور ضمانت نامه و ظهرنویسی از طرف بانک ها موضوع ابلاغیه شماره 1165/60 مورخ 29/9/1384 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تودیع نقدی ارز از محل صندوق ، بانک ها سپرده نقدی دیگری از متقاضیان اخذ نکنند . بانک ها مکلفند یکی از وثایق غیر نقدی مندرج در ایین نامه یاد شده یا ترکیبی از آن ها را با اعلام صندوق دریافت کنند .
ماده - 5 - کارمزد صدور ضمانت نامه های موضوع این دستورالعمل ، حداکثر پنج در هزار در سال خواهد بود که به نسبت (3) به (2) به ترتیب به صندوق و بانک عامل تعلق میگیرد .
ماده - 6 - متقاضی واجد شرایط برای دریافت ضمانت نامه به بانک مراجعه مینماید . بانک پس از بررسی قرارداد تکمیل مدارک مربوط ، نسبت به ارسال درخواست خود مشتمل بر مشخصات ضمانت نامه درخواستی به انضمام تصویر قرارداد به صندوق ، برای اخذ مجوز صدور ضمانت نامه اقدام مینماید .< بانک ها موظفند ظرف دو هفته پس از دریافت مجوز صدور ضمانت نامه از صندوق ، نسبت به صدور و تحویل ضمانت نامه به متقاضی اقدام کنند .
ماده - 7 - تمدید ضمانت نامه های ارزی صادر شده موضوع این دستورالعمل ، در صورت تایید بانک عامل ، بلامانع میباشد . بانک های عامل موظفند تمدید ، کاهش مبلغ و ابطال ضمانت نامه ها را در اسرع وقت به صندوق اعلام نمایند .
ماده - 8 - صندوق مکلف است گزارش عملکرد صدور ضمانت نامه های پیش پرداخت و حسن انجام کار موضوع این دستورالعمل را در مقاطع شش ماهه به صورت جداگانه به دبیرخانه کمسیون اقتصادی هیات دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال کند .