تماس با ماتیکان
درباره ماتیکان
فرهنگ حقوقی
علامت تجاری
قوانین و آرا
صفحه اصلی
قانون
رای وحدت رویه
نظریه مشورتی
اصلاح اساسنامه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک
اساسنامه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک
فصل - اول - کلیات
ماده - 1 - صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک که در این اساسنامه « صندوق » نامیده میشود زیر نظر وزارت صنایع و معادن تاسیس گردیده و مرکز اصلی آن در تهران میباشد . صندوق میتواند مطابق با قوانین و مقررات برای اجرای عملیات مقرر در این اساسنامه با پیشنهاد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی در هر نقطه از کشور شعبه یا نمایندگی تاسیس کند .
ماده - 2 - نوع صندوق ، شرکت سهامی خاص و مدت آن نامحدود است .
ماده - 3 - صندوق دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری بوده و طبق اساسنامه و آیین نامه های خود اداره میشود و تابع قانون تاسیس صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک مصوب 1383 بوده و در موارد سکوت تابع قوانین و مقررات مربوط میباشد .
فصل - دوم - وظایف ، اختیارات و سرمایه صندوق
ماده - 4 - هدف صندوق فراهم آوردن موجبات توسعه سرمایه گذاری بخش غیر دولتی در صنایع کوچک ، کوتاه کردن مدت زمان اجرای طرح های اشتغال زا و دارای توجیه اقتصادی با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته و تضمین و تسهیل در توثیق تسهیلات اعطائی به طرح های مذکور میباشد . صندوق از نظر مالی به صورت خودگردان اداره خواهد شد و چنانچه تکالیف و ماموریت های خاصی از جانب دولت به آن محول شود از محل اعتبارات عمومی تامین اعتبار خواهد گردید .
ماده - 5 - موضوع فعالیت صندوق کمک به توسعه صنایع کوچک از طریق تضمین حداکثر هفتاد درصد ( در مناطق کمتر توسعه یافته تا هشتاد و پنج درصد ) اصل و سود تسهیلات اعطایی بانک ها و موسسات مالی و اعتباری به صنایع و استفاده از وجوه اداره شده و سایر منابع مالی در چارچوب سیاست های صنعتی و برنامه های توسعه کشور در زمینه احداث ، توسعه ، بهسازی و نوسازی ، سرمایه در گردش ، توسعه پیمانکاریهای فرعی ، تحقیق و توسعه ، خرید فناوری و دانش فنی و تجهیزات آزمایشگاهی و توسعه منابع انسانی و همچنین انجام سایر اموری که در راستای تحقق هدف صندوق است ، میباشد .
ماده - 6 - سرمایه صندوق مبلغ پانصد میلیارد ریال میباشد که به پانصد هزار سهم یک میلیون ریالی با نام تقسیم میگردد و تمامی آن متعلق به دولت میباشد . افزایش و کاهش سرمایه صندوق تابع این اساسنامه خواهد بود .
فصل - سوم - ارکان صندوق
ماده - 7 - صندوق دارای ارکان زیر است :
بند - الف - مجمع عمومی
بند - ب - هیات مدیره
بند - ج - بازرس قانونی
ماده - 8 - اعضای مجمع عمومی صاحبان سهام یا نمایندگان آن ها میباشند که عبارتند از :
بند - 1 - وزیر صنایع و معادن
بند - 2 - وزیر امور اقتصادی و دارایی
بند - 3 - وزیر جهاد کشاورزی
بند - 4 - وزیر بازرگانی
بند - 5 - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور .
تبصره - - - مدیرعامل صندوق به عنوان دبیر مجمع عمومی بدون حق رای در جلسات مجامع عمومی صندوق حضور خواهد یافت
ماده - 9 - مجمع عمومی به طور عادی حداقل سالی دو بار ، یک بار در نیمه اول سال جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به صورت های مالی و یک بار در نیمه دوم سال جهت بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به بودجه و برنامه های سال بعد به دعوت رییس مجمع عمومی و یا با تقاضای رییس هیات مدیره و یا بازرس تشکیل خواهد شد . جلسات مجمع عمومی با حضور چهار نفر از اعضا رسمیت خواهد یافت .
ماده - 10 - وظایف و اختیارات مجمع عمومی به شرح زیر است :
بند - 1 - رسیدگی و تصویب خط مشی و سیاست های کلی و برنامه و بودجه سالانه صندوق .
بند - 2 - رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به گزارش عملکرد سالانه و صورت های مالی صندوق با توجه به گزارش بازرس قانونی .
بند - 3 - تصویب آیین نامه های مالی ، استخدامی و معاملاتی صندوق .
بند - 4 - تعیین و عزل رییس و اعضای هیات مدیره به پیشنهاد رییس مجمع عمومی .
بند - 5 - تعیین حق الزحمه و پاداش اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق به پیشنهاد رییس مجمع عمومی در حدودی که شورای حقوق و دستمزد مقرر مینماید و با رعایت ماده (24) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت .
بند - 6 - اتخاذ تصمیم درباره انتخاب و عزل بازرس قانونی .
بند - 7 - پیشنهاد تغییر و اصلاح اساسنامه و همچنین اتخاذ تصمیم در مورد افزایش و کاهش میزان سرمایه صندوق .
بند - 8 - تصویب سیاست های مربوط به نحوه ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک .
بند - 9 - تصویب تعرفه کارمزد انواع ضمانت نامه های مورد قبول بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و شرایط عمومی حاکم بر آن ها .
بند - 10 - اخذ تصمیم درباره مطالبات مشکوک الوصول و غیر قابل وصول .
بند - 11 - اتخاذ تصمیم در خصوص دریافت تسهیلات بانکی از بانک ها و موسسات اعتباری داخلی و خارجی و سایر روش های تامین مالی موردنیاز صندوق با رعایت قوانین و مقررات مربوط .
بند - 12 - تعیین ر وزنامه کثیرالانتشار جهت ثبت آگهی های صندوق .
بند - 13 - اخذ تصمیم نسبت به هر موضوع دیگری که از طرف رییس مجمع عمومی یا هیات مدیره صندوق مطرح میگردد و رسیدگی به آن طبق قانون یا اساسنامه در صلاحیت مجمع عمومی باشد .
ماده - 11 - هیات مدیره از یک نفر رییس و دو عضو اصلی و یک عضو علی البدل تشکیل میگردد . مدیرعامل ، رییس و اعضای هیات مدیره با تصویب مجمع عمومی و حکم رییس مجمع به مدت سه سال منصوب و تا موقعی که تجدید انتخاب اعضا به عمل نیامده باشد در مقام خود باقی خواهند ماند . عزل مدیرعامل توسط وزیر صنایع و معادن صورت میگیرد .
تبصره - - - مدیرعامل میتواند رییس هیات مدیره نیز باشد .
ماده - 12 - وظایف و اختیارات هیات مدیره به شرح زیر میباشد :
بند - 1 - اجرای مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی صندوق .
بند - 2 - پیگیری برنامه ها و طرح های مصوب در حدود اهداف صندوق .
بند - 3 - بررسی و تایید گزارش عملکرد سالانه و صورت های مالی صندوق برای تسلیم به بازرس قانونی .
بند - 4 - بررسی ، تهیه و تنظیم بودجه و برنامه تفصیلی صندوق جهت ارایه به مجمع عمومی برای تصویب و نظارت بر حسن اجرای بودجه و برنامه مصوب .
بند - 5 - تهیه آیین نامه ها ، پیشنهاد انواع اعتبارات قابل تضمین توسط صندوق ، تعرفه کارمزد و هزینه های مربوط به ضمانت نامه ها و شرایط کلی آن ها و پیشنهاد آن ها به مجمع عمومی برای تصویب .
بند - 6 - تصمیم در خصوص خرید ، فروش ، اجاره ، اعطا یا قبول ضمانت ، ظهرنویسی ، تضمین های تجاری ، وثیقه ، رهن اموال غیر منقول ، سرمایه گذاری ، مشارکت و پیمانکاری در چارچوب آیین نامه های مصوب .
بند - 7 - پیشنهاد دریافت تسهیلات از بانک های داخلی و خارجی و یا موسسات اعتباری غیر بانکی و سایر روش های تامین مالی موردنیاز صندوق به مجمع عمومی .
بند - 8 - افتتاح حساب های ارزی یا ریالی و استفاده از آن ها به نام صندوق نزد بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و سایر موسسات تجاری داخلی یا خارجی یا انسداد آن ها با رعایت قوانین و مقررات مربوط .
بند - 9 - ارجاع دعاوی مورد اختلاف به داوری و همچنین پیشنهاد صلح دعاوی صندوق به مجمع عمومی با رعایت اصل یک صد و سی و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران .
بند - 10 - بررسی و ارایه پیشنهاد در مورد تاسیس شعب یا نمایندگی صندوق و یا قبول نمایندگی موسسات خارجی با رعایت قوانین و مقررات مربوط ، جهت تصمیم گیری به مجمع عمومی .
بند - 11 - تهیه ، تنظیم و پیشنهاد آیین نامه های مالی ، معاملاتی و استخدامی به مجمع عمومی برای تصویب .
بند - 12 - تهیه و اصلاح تشکیلات صندوق جهت ارایه به مجمع عمومی برای تصویب .
ماده - 13 - مدیرعامل بالاترین مقام اجرایی صندوق است و دارای اختیارات لازم برای انجام کلیه امور صندوق در چارچوب بودجه و برنامه مصوب و اساسنامه و آیین نامه های مربوط به مصوبات مجمع عمومی و مصوبات هیات مدیره میباشد و دارای وظایف و اختیارات ذیل نیز خواهد بود :
بند - 1 - اجرای مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی و هیات مدیره و انجام کلیه امور اداری و اجرایی صندوق برابر بودجه مصوب .
بند - 2 - نمایندگی صندوق در مراجع قضایی و اداری و همچنین در مقابل سایر اشخاص حقیقی و حقوقی با حق توکیل به غیر .
بند - 3 - رسیدگی و اخذ تصمیم درباره کلیه امور اداری ، آموزشی ، استخدامی و عزل و نصب کارکنان طبق آیین نامه های داخلی صندوق .
بند - 4 - تهیه و تنظیم صورت های مالی و گزارش عملکرد سالانه صندوق .
بند - 5 - اقدام به سازش ، داوری ، تعیین داور و کارشناس با رعایت اصل یک صد و سی و نهم قانون اساسی .
بند - 6 - انجام سایر اموری که برای پیشبرد اهداف صندوق ضروری است .
تبصره - 1 - مدیرعامل میتواند قسمتی از اختیارات خود را به موجب ابلاغ کتبی به هر یک از اعضای هیات مدیره یا سایر کارکنان صندوق به تشخیص و مسئولیت خود تفویض نماید .
تبصره - 2 - کلیه اسناد و اوراق تعهدآور شرکت از قبیل چک ها ، بروات ، سفته ها ، قرارداد ها و سایر اوراق تجاری به امضای رییس هیات مدیره ، مدیرعامل صندوق و یک نفر دیگر به انتخاب هیات مدیره با مهر شرکت معتبر خواهد بود . امضای مکاتبات اداری با مدیرعامل است .
ماده - 14 - بازرس قانونی شرکت و بازرس علی البدل با توجه به بند (6) ماده (10) این اساسنامه و طبق قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه ای حسابداران ذی صلاح به عنوان حسابدار رسمی به مدت یک سال توسط مجمع عمومی انتخاب میشود .
تبصره - - - در صورت فوت ، استعفا یا برکناری از خدمت بازرس قانونی اصلی ، بازرس قانونی علی البدل وظایف وی را به عهده میگیرد .
ماده - 15 - چنانچه بازرس قانونی در ضمن بازرسی اشکالاتی را ملاحظه نماید مکلف است مراتب را به طور کتبی به اطلاع مدیرعامل برساند و اگر نسبت به رفع اشکال اقدام نشد باید موضوع را به مجمع عمومی گزارش نماید .
ماده - 16 - بازرس قانونی حق ندارد در امور جاری صندوق مداخله نماید و باید وظایف خود را طوری انجام دهد که اخلالی در کار جاری صندوق ایجاد ننماید .
فصل - چهارم - سایر مقررات
ماده - 17 - سال مالی صندوق از اول فروردین ماه تا پایان اسفند ماه هر سال میباشد مگر سال اول که شروع آن از تاریخ تشکیل شرکت خواهد بود . صورت های مالی همراه با گزارش عملکرد سالانه هیات مدیره باید در موعد مقرر به بازرس قانونی صندوق داده شود و بازرس قانونی مکلف است گزارش خود را در موعد قانونی مربوط به مجمع عمومی تسلیم نمایند
ماده - 18 - منابع مالی صندوق از محلهای زیر تامین میگردد :
بند - 1 - درآمد های حاصل از ارایه خدمات ضمانت سرمایه گذاری و کارمزد و اخذ هزینه های مربوط .
بند - 2 - سود حاصل از سپرده های صندوق نزد بانک ها و سایر موسسات مالی و اعتباری .
بند - 3 - درآمد ناشی از استیفای حقوق صندوق از محل ضبط و فروش وثایق طرح ها و واحد های ضمانت شده .
بند - 4 - بودجه عمومی ( کمک های دولتی ).
بند - 5 - دریافت های حاصل از خسارت تاخیر در پرداخت بدهی واحد های ضمانت شده به صندوق .
بند - 6 - هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از داخلی و خارجی .
بند - 7 - کمک از وزارت صنایع و معادن و شرکت مادر تخصصی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و شرکت های تابع به استناد بند (4) ماده واحده قانون اصلاح قانون راجع به تاسیس شرکت شهرک های صنعتی ایران مصوب 1376 .
بند - 8 - سود حاصل از خرید و فروش اوراق مشارکت در بورس اوراق بهادار .
بند - 9 - سایر موارد مجاز .
ماده - 19 - سود ویژه سالانه صندوق پس از کسر تمامی هزینه ها و اندوخته قانونی ، مالیات و کسور قانونی به حساب اندوخته احتیاطی صندوق منظور خواهد شد .
ماده - 20 - صندوق مجاز است با توسل به کلیه روش های قانونی نسبت به وصول مطالبات خود اقدام نماید . تبصره در صورت ضبط سهام شرکت های طرف ضمانت به عنوان هزینه خدمات تضمین ، صندوق موظف است ظرف شش ماه سهام مزبور را به فروش برساند در غیر اینصورت آن را در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دهد تا به نیابت از صندوق به فروش برساند
ماده - 21 - صندوق مکلف است حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این اساسنامه آیین نامه های مربوط را تهیه و برای تصویب به مجمع عمومی تسلیم نماید . این اساسنامه به موجب نامه های شماره 13248/30/84 مورخ 24/6/1384 و شماره 14212/30/84 مورخ 7/10/1384 شورای نگهبان به تایید شورای یاد شده رسیده است .
امضاء - - - معاون اول رییس جمهور پرویز داودی