تماس با ماتیکان
درباره ماتیکان
فرهنگ حقوقی
علامت تجاری
قوانین و آرا
صفحه اصلی
قانون
رای وحدت رویه
نظریه مشورتی
آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده
ماده - 1 - اقامه دعوی و تقاضای رسیدگی و اقدام در امور موضوع قانون حمایت خانواده بطور شفاهی یا به وسیله درخواست کتبی بعمل می آید ، هرگاه درخواست شفاهی باشد اظهار خواهان به وسیله منشی یا مدیر دفتر دادگاه در صورتمجلس قید و به امضای او می رسد .
ماده - 2 - درخواست شفاهی یا کتبی باید مشتمل بر امور زیر باشد :
بند - 1 - نام و نام خانوادگی , شغل , محل کار یا محل سکونت طرفین با ذکر مشخصات کامل .
بند - 2 - موضوع درخواست با ذکر علل و دلایل ان .
بند - 3 - در صورتی که درخواست کننده عنوان قیومیت یا ولایت یا وصایت یا وکالت داشته باشد باید سمت خود را در درخواست تصریح و مدارک انرا تسلیم نماید .
تبصره - تبصره - در دادگاه خانواده طرفین میتوانند با قرباءخود تا درجه سوم نیز وکالت دهند .
ماده - 3 - تنظیم درخواست در اوراق چاپی مخصوص الزامی نیست ولی باید در دو نسخه تنظیم و یک نسخه ان در پرونده امر ضبط شده و نسخه دیگر برای طرف دیگر فرستاده شود .
ماده - 4 - هزینه دادرسی به میزان مقرر در قانون ائین دادرسی مدنی در موقع درخواست از خواهان وصول خواهد شد مگر اینکه دادگاه خواهان را بی بضاعت تشخیص دهد که در اینصورت او را از پرداخت هزینه معاف خواهد نمود .
ماده - 5 - در صورت عدم پرداخت هزینه دادرسی یا معلوم نبودن نشانی خوانده به خواهان اخطار میشود که ظرف پنج روز از تاریخ ابلاغ با رعایت مسافت نقص درخواست را رفع نماید . در صورت عدم رفع نقص و همچنین در صورتی که نشانی خواهان معلوم نباشد دادگاه دادخواست را ابطال خواهد کرد .
تبصره - - - در صورتی که خواهان خوانده را مجهول المکان معرفی نماید باید اخرین محل اقامت او را به دادگاه اعلام کند دادگاه به هر طریقی لازم بداند در این مورد تحقیق نموده تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد کرد .
ماده - 6 - پس از وصول درخواست نسخه دوم آن با ضمائم به دستور دادگاه جهت ابلاغ به خوانده ارسال و طرفین برای رسیدگی دعوت میشوند . در صورتی که درخواست شفاهی باشد مفاد درخواست با ضمائم آن به وسیله اخطاریه به خوانده ابلاغ خواهد شد .
ماده - 7 - عدم حضور طرفین یا یکی از آن ها در جلسه با ابلاغ وقت مانع رسیدگی و اتخاذ تصمیم نیست ولی اگر حضور خواهان جهت ادای توضیح لازم باشد دادگاه موارد توضیح را در صورتمجلس قید و مفاد انرا ضمن تعیین وقت برای جلسه دیگر به خواهان ابلاغ مینماید و اگر خواهان در این جلسه نیز حاضر نشود دادخواست او ابطال خواهد شد .
ماده - 8 - در مواردی که دعوی به داوری ارجاع میشود دادگاه طرفین را برای انتخاب داور یا داوران دعوت میکند .
ماده - 9 - هرگاه داور یا داوران از قبول داوری امتناع نموده یا استعفا کنند دادگاه به انتخاب داور یا داوران جدید اقدام مینماید و در صورتی که داور یا داوران بار دیگر از قبول داوری امتناع یا استعفا نمایند دادگاه راسا به موضوع رسیدگی خواهد کرد .
ماده - 10 - در مواردی که تعداد داوران سه نفر بوده و یکی از آن ها در نیمه دوم مهلت داوری استعفا کند رای اکثریت داوران مناط اعتبار است . در این مورد و در مواردی که دو نفر داور انتخاب شده و رای آن ها مختلف باشد دادگاه راسا به موضوع رسیدگی خواهد کرد .
ماده - 11 - منظور از اعتیاد مضر هر نوع ابتلا به موادمخدر یا نوشابه های الکلی یا قمار یا امثال و نظایر آن ها است که استمرار داشته و موجب صدمات و خسارات جسمانی مادی و معنوی شخص معتاد یا همسر یا اولاد زوجین گردد .
ماده - 12 - حق ملاقات با اطفال کمتر از یک بار در ماه نخواهد بود .
ماده - 13 - ترتیب ثبوت حجر و خیانت و رفع حجر یا عدم قدرت و لیاقت و احراز عدم صلاحیت و عزل و نصب قیم و ضم امین و تعیین امین موقت در مورد مواد 1 و 15 قانون حمایت خانواده طبق مقررات قانون امور حسبی خواهد بود .