تماس با ماتیکان
درباره ماتیکان
فرهنگ حقوقی
علامت تجاری
قوانین و آرا
صفحه اصلی
قانون
رای وحدت رویه
نظریه مشورتی
ماده 58 قانون حمایت خانواده
با تشکیل دادگاههای خانواده، سایر دادگاهها صلاحیت رسیدگی به امور سیزده گانه مندرج در قانون را ندارد آرای صادره قابل تجدید نظر است.
قانون اختصاص تعدادی از دادگاه های موجود به دادگاه های موضوع اصل 21 قانون اساسی ( دادگاه خانواده )
(برای مشاهده پیوندهای مرتبط بر روی ماده مربوطه کلیک کنید)
ماده - واحده - رییس قوه قضاییه مکلف است ظرف مدت سه ماه در حوزه های قضایی شهرستان ها به تناسب جمعیت آن حوزه حداقل یک شعبه از شعب دادگاه های عمومی را برای رسیدگی به دعاوی خانواده اختصاص دهد ، پس از تخصیص این شعب ، دادگاه های عمومی حق رسیدگی به دعاوی مربوط به این دادگاه ها را نخواهند داشت . صلاحیت دادگاه خانواده عبارت است از رسیدگی به دعاوی مربوط به : 1- نکاح موقت و دایم . 2- طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضای مدت . 3- مهریه . 4- جهیزیه 5- اجره المثل و نحله ایام زوجیت . 6- نفقه معوقه و جاریه زوجه و اقربای واجب النفقه . 7- حضانت و ملاقات اطفال . 8- نسب . 9- نشوز و تمکین . 10- نصب قیم و ناظر و ضم امین و عزل آن ها . 11- حکم رشد . 12- ازدواج مجدد . 13- شرایط ضمن عقد .
تبصره - 1 - قضات دادگاه های خانواده باید متأهل و با سابقه حداقل چهار سال کار قضایی باشند
تبصره - 2 - در حوزه های قضایی بخش ، دادگاه عمومی بخش قائم مقام دادگاه خانواده خواهد بود
تبصره - 3 - هر دادگاه خانواده حتی المقدور با حضور مشاور قضایی زن ، شروع به رسیدگی نموده و احکام پس از مشاوره با مشاوران قضایی زن صادر خواهد شد . قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و سه تبصره در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ هشتم مرداد ماه یک هزار و سیصد و هفتاد و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 19/5/1376 به تایید شورای نگهبان رسیده است . رییس مجلس شورای اسلامی - علی اکبر ناطق نوری