تماس با ماتیکان
درباره ماتیکان
فرهنگ حقوقی
علامت تجاری
قوانین و آرا
صفحه اصلی
قانون
رای وحدت رویه
نظریه مشورتی
اصلاح آئین نامه معاملاتی سازمانهای مناطق آزاد قشم ، چابهار و کیش
آیین نامه معاملاتی سازمان های مناطق آزاد قشم ، چابهار و کیش
فصل - اول - کلیات
ماده - 1 - کلیه معاملات سازمان های مناطق آزاد که در این آیین نامه به اختصار « سازمان » نامیده میشوند اعم از خرید و فروش اجازه ، استیجاره ، پیمانکاری و اجرت کار طبق مفاد این آیین نامه انجام میشود .
تبصره - 1 - موارد مشمول مقررات آیین نامه استخدامی و پرداخت های پرسنلی همچنین خرید کالا به منظور فروش ( فعالیت های تجاری و بازرگانی ) از شمول مقررات این آیین نامه مستثنی خواهند بود .
ماده - 2 - مفاهیم و واژه های به کار رفته در این آیین نامه به ترتیب طبق تعاریف ذکر شده در قانون ، اساسنامه ها ، آیین نامه به ترتیب طبق تعاریف ذکر شده در قانون ، اساسنامه ها ، آیین نامه ها و مقررات مناطق آزاد تجاری صنعتی جمهوری اسلامی ایران و مقررات عمومی کشور میباشند .
فصل - دوم - نصاب معاملات
ماده - 3 - معاملات سازمان از نظر مبلغ و نحوه انجام آن به دسته کوچک ، متوسط و عمده تقسیم میشوند :
بخش - الف - معاملات کوچک : معاملاتی است که مبلغ آن ها از پنج میلیون ریال تجاوز تکند
بند - ب - معاملات متوسط : معاملاتی است که مبلغ آن ها از پنج میلیون ریال بیشتر باشد و از یک صد میلیون ریال تجاوز نکند .
بند - ج - معاملات عمده : معاملاتی است که مبلغ آن ها از یک صد میلیون ریال بیشتر باشد .
ماده - 4 - مبنای نصاب در خرید برای معاملات کوچک و متوسط مبلغ معامله و در معاملات عمده مبلغ برآورد طبق نظر بالاترین مسئول واحد خرید است و مبنای نصاب در فروش مبلغ ارزیابی کارشناس منتخب کمیسیون معاملات است .
تبصره - 1 - تقسیم و تجزیه مبلغ خرید کالا توسط مامور خرید و انجام آن به دفعات به منظور استفاده از حد نصاب کمتر ممنوع است .
فصل - سوم - روش انجام معاملات
ماده - 5 - در معاملات کوچک مامور خرید باید حداقل به سه نفر فروشنده یا خریدار یا انجام دهنده کار مراجعه نموده و پس از تحقق کامل در مورد بهای کالا یا اجرت انجام کار معامله را با رعایت صرفه و صلاح سازمان انجام دهد و مراتب را طی گزارش کتبی مبتنی بر نام و نشانی کامل پیشنهاد دهندگان قیمت و قیمت های پیشنهادی و با ذکر نام و نام خانوادگی خود تایید و امضا نماید .
ماده - 6 - در معاملات متوسط مامور خرید باید از فروشندگان کالا یا انجام دهندگان کار مورد احتیاج که عده آن ها کمتر از سه نفر نباشد از هر کدام روی برگ جداگانه ای استعلام بهای کتبی به عمل آورد به این ترتیب که مامور خرید نوع کالا یا کار مورد معامله و مقدار و مشخصات آن را به طور کامل برگ استعلام بها تعیین و فروشنده کالا یا انجام دهنده کار بهای پیشنهادی را با قید مدت اعتبار بهای اعلام شده در آن تصریح و با ذکر کامل نشانی خود و تاریخ امضا نماید ، مامور خرید باید ذیل برگهای استعلام بها اعلام نماید که استعلام به وسیله او به عمل آمده با قید تاریخ و نام و نام خانوادگی و سمت خود امضا کند و پس از امضا به بالاترین مسئول واحد خرید ارایه نماید مقام مذکور پس از بررسی انجام معامله با کم ترین بهای اعلام شده و رعایت صرفه و صلاح سازمان طرف معامله را تعیین می نمایند .
تبصره - 1 - در مواردی که فروشنده یا انجام دهنده کار در محل کمتر از سه نفر باشد مامور خرید باید ضمن اخذ استعلام بها از اشخاص موجود در محل ، مراتب را به صورت کتبی به مسئول خود گزارش دهد و در صورت تایید موضوع توسط مدیرعامل یا فرد تعیین شده توسط وی نسبت به انجام معامله با رعایت صرفه و صلاح سازمان اقدام نماید .
ماده - 7 - معاملات عمده سازمان باید تا مبلغ دو میلیارد ریال بنا به تشخیص مدیرعامل و از مبلغ دو میلیارد ریال به بالا با تشخیص مدیرعامل و تصویب هیات مدیره و در هر دو صورت از طریق مناقصه یا مزایده عمومی ، مناقصه یا مزایده محدود و یا ترک تشریفات مناقصه یا مزایده و ارجاع آن به کمیسیون موضوع ماده ( 26 ) این آیین نامه انجام گردد .
قسمت - الف - مناقصه عمومی : مناقصه عمومی مستلزم انتشار آگهی در یکی از ر وزنامه های کثیرالانتشار بوده وبرحسب اهمیت با تشخیص کمیسیون معاملات باید در یک یا چند نوبت منتشر شود .
ماده - 8 - در آگهی مناقصه باید نکات زیر تصریح گردد .
بند - 1 - نوع و میزان و محل تحویل کالا یا خدمات .
بند - 2 - مدت قبول پیشنهاد ها از تاریخ انتشار آگهی یا تاریخ دعوتنامه که در مورد معاملات داخلی حداقل ده روز و حداکثر یک ماه و در مورد معاملات بین المللی حداقل بیست روز حداکثر دو ماه میباشد .
بند - 3 - محل اخذ برگ شرایط و مشخصات معامله و محل تسلیم پیشنهاد ها .
بند - 4 - ذکر اینکه معامله طبق شرایط مندرج در برگ شرایط و مشخصات معامله صورت خواهد گرفت .
ماده - 9 - در برگ شرایط و مشخصات معامله درج موارد الزامی است :
بند - 1 - ذکر اینکه به پیشنهاد های مشروط ، مبهم و فاقد سپرده ، همچنین پیشنهاد هایی که بعد از مدت مقرر در آگهی و اصل شود ترتیب اثر داده خواهد شد .
بند - 2 - ذکر این سازمان در رد با قبول هر یک از پیشنهاد ها یا تمام آن ها مختار است .
بند - 3 - قید مبلغ سپرده شرکت در مناقصه که در صورت استنکاف پیشنهاد دهنده از انجام معامله به نفع سازمان ضبط خواهد شد . میزان مبلغ سپرده مذکور توسط کمیسیون معاملات تعیین میشود که باید به صورت وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی بدون قید و شرط باشد .
بند - 4 - تصریح نسبت به مبلغ سپرده حسن انجام معامله که میزان و نوع آن توسط کمیسیون معاملات تعیین و به تایید مدیرعامل خواهد رسید .
بند - 5 - قید میزان سپرده حسن انجام کار که معادل 10% مبلغ معامله بوده و باید از کلیه پرداخت ها کسر گردد .
بند - 6 - قید اینکه سازمان مجاز خواهد بود تا 25% از میزان کالا یا خدمات موضوع معامله را بدون تغییر سایر شرایط کسر یا اضافه نماید .
بند - 7 - قید میزان پیش پرداخت در خرید کالا یا خدمات که نباید از 25% مبلغ کل معامله تجاوز نماید و در قبال ضمانت نامه بانکی پرداخت گردد . میزان پیش پرداخت و نوع تضمین که باید از طرف معامله اخذ شود با تصویب هیات مدیره قابل تغییر است .
بند - 8 - در مواردی که احتیاج به نمونه کالا باشد لازم است موضوع ارایه نمونه که باید مورد تایید قرار گیرد در برگ شرایط معامله تصریح گردد .
بند - 9 - ذکر نکات دیگر از قبیل حداکثر مدت بررسی پیشنهاد ها و ابلاغ نتیجه به برنده که نباید در معاملات داخلی از یک ماه و در معاملات خارجی از دو ماه بیشتر باشد و همچنین روش و نحوه پرداخت بهای کالا یا خدمت ، ترتیب پرداخت مالیات و بیمه و عوارض مربوط به معامله و هزینه های ثبتی و آگهی ، لزوم مهر و امضای کلیه مدارک توسط مقامات مسئول پیشنهاد دهنده و هر نکته دیگری که به نظر سازمان درج آن در برگ شرایط و مشخصات ضروری باشد
بند - 10 - ذکر مدت ضمانت فروشنده نسبت به کالا یا خدمت در مورد کالا های فنی و یا تعمیراتی که باید در نظر گرفته شود
بند - 11 - ذکر مشخصات کالا یا خدمت موردنیاز با قید نحوه و تحویل آن و میزان خسارت در مواردی که طرف معامله در تحویل کلا یا بعضا تاخیر داشته و یا اصولا از تحویل خودداری نماید .
بند - 12 - ذکر اینکه بهای پیشنهادی با مبلغ مشخص و در پاکت لاکت و مهر شده تحویل شود .
ماده - 10 - مسئول بازرگانی سازمان در صورت درخواست کمیسیون معاملات باید نرخ یا نرخ های عادله کالا یا خدمات موضوع معامله را به وسایل مطمئن استعلام نموده و در روز تشکیل جلسه کمیسیون معاملات با توجه به نرخ های عادله مذکور نسبت به پیشنهاد های رسیده اظهارنظر کند و تصمیم مقتضی را اتخاذ نماید .
ماده - 11 - کمیسیون معاملات باید در روز و ساعت مقرر در آگهی مناقصه یا مزایده یا دعوتنامه ، پیشنهاد های رسیده را مفتوح کند و مورد بررسی قرار دهد و ضمن تعیین برندگان اول تا سوم مشخصات عمده پیشنهاد ها را در صورتجلسه قید نماید . چنانچه تعداد پیشنهاد ها از سه مورد کمتر باشد پیشنهاد های رسیده طی نامه به پیشنهاد دهندگان مسترد شده و مناقصه یا مزایده تجدید گردد . در صورت عدم تمایل فروشنده به استرداد سپرده در تجدید مناقصه و در شرایط مساوی اولویت با ایشان خواهد بود در مرحله بعدی هر چند تعداد پیشنهاد ها کمتر از سه فقره باشد تصمیم لازم اتخاذ میگردد .
تبصره - 1 - اگر در نتیجه انتشار آگهی ، پیشنهادی نرسد یا قیمت های پیشنهادی به نظر کمیسیون معاملات از حدود اعتدال خارج باشد ، کمیسیون میتواند ضمن تنظیم صورتجلسه مجوز انجام معامله را به طریق دیگر پس از تایید مدیرعامل صادر نماید .
ماده - 12 - کمیسیون معاملات موظف است چنانچه پیشنهادی فاقد یکی از شرایط مندرج در آگهی یا برگ شرایط و مشخصات با مغایر با مفاد این آیین نامه باشد به آن ترتیب اثر ندهد مگر آن که شرایط مزبور به تشخیص کمیسیون ، تاثیر اساسی و مهمی در انجام معامله نداشته باشد .
ماده - 13 - پس از اعلام نتیجه و تعیین برنده مناقصه یا مزایده چنانچه به عللی برنده حاضر به انجام معامله نشود یا ظرف مدت مقرر کالا یا خدمات مورد معامله تحویل نگردد یا به هر طریق دیگر برنده مزایده از انجام تعهد خودداری کند سپرده وی به نفع سازمان ضبط خواهد شد و معامله با برنده دوم مناقصه یا مزایده انجام میشود . خرید کالا یا خدمات از نفر دوم در صورتی میسر است که تفاوت بهای پیشنهادی نفر دوم با نفر اول زیادتر از مبلغ سپرده برنده نباشد و همین ترتیب در رابطه با نفر سوم در صورت استنکاف نفر دوم از انجام معامله قابل اجرا است .
ماده - 14 - پیشنهاد های نفرات چهارم به بعد پس از خاتمه جلسه کمیسیون معاملات مسترد خواهد شد ولی سپرده نفرات دوم ، سوم نباید از انعقاد قرارداد با برنده اول و حصول اطمینان از تحویل و تحول بهای مورد معامله و اجناس یا شروع انجام خدمات مسترد گردد .
قسمت - ب - مناقصه محدود :
ماده - 15 - دعوتنامه شرکت در مناقصه محدود حداقل برای پنج مورد از اشخاصی ارسال میشود که صلاحیت آن ها در رشته موضوع معامله قبلا توسط سازمان برنامه و بودجه تشخیص داده شده و نام آن ها در فهرست واجدین صلاحیت درج شده باشد .
ماده - 16 - مقررات مربوط به مناقصه عمومی در صورتی که با مقررات مناقصه محدود مغایر نباشد ، در مناقصه محدود نیز لازم الرعایه است .
فصل - چهارم - کمیسیون معاملات
ماده - 17 - به منظور تصمیم گیری در خصوص عمده کمیسیونی به عنوان « کمیسیون معاملات » مرکب از نماینده مدیرعامل ، معاون اداری و مالی سازمان یا کسی که این وظیفه را برعهده دارد و یک نفر از مسئولین سازمان به انتخاب مدیرعامل تشکیل میشود اعضای کمیسیون معاملات باید ترجیحا واجد صلاحیت و اطلاعات کافی در رشته های مالی ، بازرگانی و فنی باشند .
ماده - 18 - رییس کمیسیون معاملات از بین سه نفره عضو کمیسیون و با حکم مدیرعامل انتخاب میشود و دارای مسئولیت های زیر است :
بند - 1 - دعوت و تشکیل و اداره جلسات کمیسیون معاملات .
بند - 2 - ابلاغ مصوبات کمیسیون معاملات به مسئولین ذی ربط در سازمان .
بند - 3 - نگهداری و ضبط اسناد و صورتجلسه کمیسیون معاملات .
ماده - 19 - کمیسیون معاملات میتواند از هر یک از مسئولان ذی ربط تقاضا نماید شخصا یا نماینده وی در جلسات مربوط شرکت نموده و اظهارنظر نمایند . همچنین هر یک از واحد ها یا نمایندگان مجاز آن ها میتوانند در مورد معاملات مربوط به حوزه مسئولیت خود در کمیسیون حضور یافته و توضیحات لازم را ارایه نمایند . واحد هایی که با تصمیم کمیسیون معاملات موافقت نداشته باشند میتوانند به صورت کتبی دلایل عدم موافقت خود به کمیسیون معاملات اعلام کنند و چنانچه کمیسیون معاملات متقاعد نشود باید موضوع را برای اخذ تصمیم نهایی به مدیرعامل گزارش دهند . تصمیمات یا مصوبات کمیسیون معاملات در مواردی که مبلغ پیشنهادی برنده بیش از 25% نسبت به مبلغ برآورد شده معامله کاهش یا افزایش دارد و نیز برای معاملات تا سقف دو میلیارد ریال پس از تایید مدیرعامل سازمان و برای معاملات بیش از مبلغ مذکور پس از تایید مدیرعامل و تصویب هیات مدیره سازمان قابل اجرا است .
ماده - 20 - تصمیمات کمیسیون معاملات با اکثریت آرا معتبر و قابل اجرا است عضوی که در اقلیت قرار گیرد باید نظر خود را مستدلا در صورتجلسه کمیسیون نماید که موضوع به مدیرعامل گزارش شود .
فصل - پنجم - مزایده
ماده - 21 - قبل از انجام مزایده ، مورد معامله باید توسط کارشناس منتخب کمیسیون معاملات ارزیابی گردد . مبلغ ارزیابی شده مبنای نصاب در فروش خواهد بود .
ماده - 22 - در مورد معاملات کوچک مامور فروش مکلف است به داوطلبان معامله مراجعه و پس از تحقیق کامل از بها با رعایت صرفه سازمان معامله را انجام دهد و سند مربوط را با قید اینکه معامله با بیشترین بهای ممکن انجام شده است و با ذکر نام و نام خانوادگی و سمت و تاریخ امضا کند .
ماده - 23 - در مورد معاملات متوسط حراج و یا تشخیص کمیسیون معاملات ، مزایده به شرح زیر انجام خواهد شد .
بند - الف - اطلاعات کلی در مورد نوع و مشخصات و مقدار مورد معامله و روز و ساعت و محل حراج و سایر شرایطی که لازم باشد باید آگهی در ر وزنامه یا وسایل و طرق انتشاراتی دیگر یا از طریق صدا و سیمای یا الصاق آگهی در معابر به اطلاع عموم برسد .
بند - ب - مورد معامله باید قبلا به وسیله کارشناس منتخب کمیسیون معاملات ارزیابی شود و حراج از بهای تعیین شده شروع گردد و به خریداری که بالاترین بها را پیشنهاد کند واگذار شود و اگر حداقل به قیمت ارزیابی شده داوطلب پیدا نشود ، مجددا باید ارزیابی شود .
ماده - 24 - در مورد معاملات عمده انتشار آگهی مزایده به شرح زیر به عمل می آید :
بند - الف - در آگهی مزایده شرایطی که طبق این آیین نامه برای آگهی مناقصه پیش بینی شده ، در صورتی که با عمل مزایده منطبق باشد باید رعایت شود .
بند - ب - مقرراتی که در این آیین نامه در مورد مناقصه معین شده در صورتی که با عمل مزایده منطبق باشد باید اجرا شود
فصل - ششم - ترک تشریفات مناقصه یا مزایده
ماده - 25 - در موارد زیر سازمان میتواند معاملات را بدون رعایت تشریفات مناقصه یا مزایده ای استعلام بهای کتبی یا حراج انجام دهد .
بند - 1 - خرید اموال و خدمات حقوقی که به تشخیص مدیرعامل سازمان منحصر به فرد باشد
بند - 2 - خرید و استیجاره اموال غیر منقول که طبق نظر کارشناس منتخب مدیرعامل سازمان و تصویب کمیسیون معاملات انجام خواهد شد .
بند - 3 - خرید خدمات هنری و صنایع مستظرفه ای و خدمات کارشناسان که پس از گزارش واحد تقاضا کننده با تایید کمیسیون معاملات و تصویب مدیرعامل سازمان انجام خواهد شد .
بند - 4 - خرید کالا های انحصاری دولتی و کالا هایی که دارای فروشنده انحصاری است و برای آن ها از طرف مراجع ذی ربط نرخ های معینی تعیین و اعلام شده است .
بند - 5 - خرید کالا های ساخت کارخانه های داخلی و کرایه حمل و نقل بازار طریق زمینی که از طرف دستگاه های دولتی ذی ربط برای آن ها نرخ تعیین شده باشد .
بند - 6 - کرایه حمل و نقل هوایی ، دریایی ، هزینه مسافرت و نظایر آن در صورت وجود نرخ ثابت و مقطوع .
بند - 7 - معاملاتی که طرف معامله وزارتخانه یا موسسات دولتی یا شرکت دولتی یا شهرداری ها و موسسات وابسته به آن ها و نهاد های انقلاب اسلامی و شرکت های تابع سازمان باشند در مورد معاملات موضوع این بند فروشنده باید مورد معامله را در اختیار داشته و تولید کننده و یا انجام دهنده آن باشد یا اینکه وظیفه تهیه و فروش مورد معامله را برعهده داشته باشد .
بند - 8 - در مورد تعمیر ماشین آلات ثابت و متحرک به تشخیص و مسئولیت مدیرعامل سازمان .
بند - 9 - در مورد خرید قطعات یدکی برای تفویض با تکمیل لوازم و تجهیزات ماشین آلات ثابت و متحرک موجود همچنین ادوات و ابزار و وسایل اندازه گیری دقیق و لوازم آزمایشگاه های علمی و فنی و نظایر آن با تعیین بهای مورد معامله حداقل به وسیله یک نفر خبره و متعهد رشته مربوط به انتخاب مدیرعامل سازمان
بند - 10 - در رابطه با چاپ و صحافی
ماده - 26 - در مواردی که انجام مناقصه یا مزایده به تشخیص مدیرعامل میسر یا به مصلحت نباشد ، با پیشنهاد مدیرعامل و با رعایت صرفه و صلاح سازمان ، نحوه انجام اینگونه معاملات راهیاتی سه نفره متشکل از مدیرعامل و یکی از اعضای هیات مدیره هر سازمان و یک نفر منتخب شورای عالی ( دبیرخانه ) تعیین و اعلام خواهند نمود . جلسات هیات با حضور تمام اعضا رسمیت دارد و ملاک تصمیم اتفاق نظر اعضا میباشد .
فصل - هفتم - شرایط انعقاد قرارداد
ماده - 27 - معاملات عمده در رابطه با پیمانکاری بطور اعم و در رابطه با سایر موارد به تشخیص کمیسیون معاملات باید از طریق انعقاد قرارداد صورت گیرد
ماده - 28 - در متن قرارداد های منعقد شده مربوط به معاملات عمده درج نکات ذیل ضروری است .
بند - 1 - نوع و مقدار و میزان کالا یا خدمات مبتنی بر مشخصات کامل .
بند - 2 - مدت قرارداد و پیش بینی جریمه تاخیر در انجام تعهدات طرف قرارداد .
بند - 3 - در مواردی که احتیاج به نمونه جنس باشد لزوم تحویل موضوع قرارداد طبق نمونه مهر و امضا شده توسط طرف قرارداد و کمیسیون معاملات در قرارداد تصریح گردد .
بند - 4 - در قرارداد تصریح شود که طرف قرارداد از مشخصات کالا یا مورد معامله و مقتضیات و شرایط محل کالا یا انجام خدمات اطلاع کافی داشته و نمی تواند عنوان عدم اطلاع از انجام تعهدات خود متغذر شود .
بند - 4 - در قرارداد تصریح شود که طرف قرارداد از مشخصات کالا یا مورد معامله و مقتضیات و شرایط محل کالا یا انجام خدمات اطلاع کافی داشته و نمی تواند عنوان عدم اطلاع از انجام تعهدات خود متغذر شود .
بند - 5 - در قرارداد تصریح گردد که سازمان مخیر است تا 25% از میزان کالا یا خدمات موضوع معامله را بدون تغییر سایر شرایط کسر یا اضافه شود .
بند - 6 - در قرارداد باید به طور صریح مبلغ کل مورد معامله و ترتیب پرداخت آن قید گردد و چنانچه مبلغ کل قرارداد متکی به اجزای اساسی از قبیل هزینه کار یا قیمت مصالح و غیره باشد نسبت هر یک از اجزا و مبلغ تخمینی آن قید گردد و در مواردی که معامله براساس واحد بها صورت میگیرد واحد بها تصریح شود در رابطه با قرارداد های پیمانکار مدیریتی امانی درصد حق الزحمه و حداکثر هزینه موضوع قرارداد ذکر گردد .
بند - 7 - با توجه به مقتضیات کار و چنانچه در آگهی یا برگ شرایط و مشخصات معامله لزوم تادیه پیش پرداخت قید باشد باید میزان پیش پرداخت و نحوه استهلاک و تصفیه آن در قرارداد درج گردد .
بند - 8 - نوع و مبلغ سپرده انجام معامله و نحوه آزادسازی سپرده یاد شده .
بند - 9 - میزان سپرده حسن انجام کار و نحوه آزادسازی سپرده مذکور .
بند - 10 - قید این مطلب که پرداخت مالیات ، بیمه و هرگونه عوارض طبق قوانین و مقررات مربوط برعهده طرف ذی ربط خواهد بود .
بند - 11 - حق ارجاع به حکمیت در هیچیک از قرارداد ها مجاز نیست مگر آن که موضوع به تصویب هیات مدیره سازمان رسیده باشد .
بند - 12 - تعیین مدت یا فاصله زمانی برای دوره تضمین حسن انجام کار در معاملاتی که این امر ضرورت دارد مانند کار های ساختمانی و تاسیساتی .
بند - 13 - اقرار طرف معامله ، به عدم شمول ممنوعیت های مقرر در اصل 141 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و لایحه قانونی راجع به نفع مداخله وزرا و نمایندگان مجلسین و کارمندان دولت در معاملات دولتی و کشوری مصوب 1337
بند - 14 - سایر شرایط و مشخصاتی که در آگهی مناقصه یا شرایط مناقصه یا معامله مطرح بوده است با توجه به اینکه متضمن هیچ نوع امتیاز اضافه بر شرایط اولیه اعلام شده نباشد .
بند - 15 - حدود اختیارات دستگاه نظارت در صورتی که ماهیت کار ، نظارت بر اجرا یا تحویل را ایجاب کند .
بند - 16 - تصریح به اینکه طرفین قرارداد از مقررات حاکم بر این قرارداد اطلاع کامل داشته و مکلف به اجرای آن میباشند و مسئولیت های ناشی از مقررات را می پذیرند .
فصل - هشتم - ترتیب تحویل کالا یا خدمت
ماده - 29 - تحویل مورد معامله به شرح زیر باید انجام شود :
بند - الف - در مورد معاملات کوچک به وسیله و مسئولیت انباردار یا تحویل گیرنده کار حسب مورد .
بند - ب - در مورد معاملات متوسط به وسیله و مسئولیت انباردار یا تحویل گیرنده کار و نماینده قسمت تقاضا کننده .
بند - ج - در مورد معاملات عمده به وسیله و مسئولیت انباردار یا تحویل گیرنده کار و نماینده قسمت تقاضا کننده و نماینده دیگری که از طرف سازمان تعیین خواهد شد .
ماده - 30 - برای کالا های تحویل شده در تمام موارد باید قبض انبار دارای شماره مسلسل باشد صادر گردد و به امضای انباردار برسد و در دفتر انبار ثبت و شماره ثبت دفتر انبار روی قبض قید گردد .
تبصره - 1 - در مواردی که کالا به انبار تحویل نمیگردد ، حسب مورد باید به وسیله تحویل گیرنده تکالیف مربوط به انباردار انجام شود و رسید یا صورتمجلس مربوط مبنای صدور و حواله انبار خواهد شد .
ماده - 31 - در صورتی که در شرایط معامله یا شرایط عمومی پیمان برای تحویل مورد معامله علاوه برآنچه که در مواد 28 و 29 این آیین نامه تعیین شده ، تکالیف دیگری نیز پیش بینی شده باشد باید اجرا شود .
ماده - 32 - در مواردی که بین مسوولان تحویل مورد معامله مذکور در بند های « ب » و « ج » ماده 29 این آیین نامه از لحاظ مشخصات و سایر مسایل مربوط به کار یا کالا هایی که باید تحویل گرفته شود اختلاف نظر باشد هر یک از مسوولان یاد شده نظر خود را در صورتمجلس قید خواهند کرد و موضوع جهت اتخاذ تصمیم نهایی در مورد تحویل یا عدم تحویل به کمیسیون معاملات ارایه میشود و کمیسیون مکلف است در اسرع وقت نسبت به موضوع اعلام نظر نماید .
فصل - نهم - سایر مقررات
ماده - 33 - خریدارها و معاملات خارجی تا سقف یک میلیون دلار پس از حداقل سه فقره استعلام بها از فروشندگان یا خریداران خارجی با درج کامل شرایط معامله ، مشخصات کالا یا خدمت و نحوه حمل ، همچنین مدارک مربوط شامل تلکس ، دورنگار و نامه توسط مدیر بازرگانی سازمان بررسی و جدول مقایسه قیمت توسط نامبرده تهیه و جهت اتخاذ تصمیم به کمیسیون معاملات ارسال میشود . و پس از تصویب کمیسیون مذکور و تایید مدیرعامل انجام میگردد . خریدار و معاملات خارجی بیشتر از مبلغ یک میلیون دلار از طریق مناقصه بین المللی ، پس از تصویب کمیسیون معاملات و تایید مدیرعامل و هیات مدیره انجام میشود .
ماده - 34 - فروش اموال و خدمات از طرف سازمان منوط به تایید کمیسیون معاملات و تصویب هیات مدیره سازمان است .
ماده - 35 - هیات مدیره سازمان میتواند با رعایت مفاد این آیین نامه نمونه پیمان شرایط پیمان ، دعوتنامه و شرایط شرکت در مناقصه و مزایده و مزایده ، جداول مشخصات و مقادیر و اقلام و دیگر اسناد موردنیاز در معاملات سازمان تهیه و به مرحله عمل بگذارد .
ماده - 36 - سایر مسایل مربوط به معاملات چنانچه در قوانین و مقررات سازمان تربیتی برای آن معین نشده باشد تابع مصوبات هیات مدیره است که با رعایت و صلاح سازمان انجام میگیرد . این متن جایگزین تصویبنامه شماره 45785 / ت 15483 که مورخ 10/7/1374 میشود . این تصویبنامه در تاریخ 15/2/1377 به تایید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است . معاون اول رییس جمهور حسن حبیبی