iranmatikanlogo
logo
  • ماده - 1 - در این آیین نامه عبارات و واژه های زیر در معانی مشروح مربوط به کار میرود :
    • بند - الف - آموزش رسمی محیط زیستی : تلفیق هدفمند و نظام مند موضوعات محیط زیستی در دروس مقاطع و پایه های مختلف آموزش تحصیلی و همچنین در رشته های مختلف آموزش عالی به نحوی که آموزه های دانش آموزان و دانشجویان در بروز رفتار و تصمیم گیری سازگار با محیط زیست مؤثر واقع شوند .
    • بند - ب - آموزش غیر رسمی محیط زیستی : آموزش مستقیم و غیر مستقیم گروه های مختلف اجتماعی در خارج از نظام آموزش رسمی ( کارمندان ، کارگران ، مدیران دولتی و غیر دولتی و نظایر آن ها ) به نحوی که با گذشت زمان رویکرد ، رفتار و تصمیم گیری آن ها با حفاظت از محیط زیست سازگاری بیشتری یابد .
  • ماده - 2 - کار گروهی با مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست و با عضویت نمایندگان تام الاختیار وزارتخانه های علوم ، تحقیقات و فناوری ، آموزش و پرورش ، جهاد کشاورزی ، صنایع و معادن ، نفت ، نیرو ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، کشور ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، مسکن و شهرسازی ، ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان های صدا و سیما و مدیریت و برنامه ریزی کشور تشکیل میشود . وظایف این کار گروه تدوین برنامه عمل ارتقای آگاهی های محیط زیستی براساس اسناد بالادستی از جمله سند فرابخشی برنامه چهارم توسعه کشور در میان گروه های مخاطب هر یک از مخاطبین دستگاه های یاد شده و دیگر گروه های اجتماعی میباشد . این برنامه ها می بایست شامل اولویت بندی گروه های مخاطب ، محتوای آموزشی با تاکید بر نیاز های محلی از قبیل زیست بوم ها ، فنون مؤثر پیام رسانی با توجه به ماهیت گروه های مخاطب باشد .
    • تبصره - 1 - سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است با همکاری و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست دروس محیط زیستی متناسب با سطوح مدیریتی و کارکنان و برنامه ریزان دولتی را تهیه و توسط دستگاه های ذی ربط در قالب آموزش های توجیهی بدو ورود به خدمت و پودمانی به مرحله اجرا درآورد .
    • تبصره - 2 - وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظفند اقدامات لازم جهت تنظیم تعریف مناسب ترجمه و تألیف کتاب های محیط زیستی و تامین اعتبار لازم را به عمل آورند .
    • تبصره - 3 - سازمان حفاظت محیط زیست موظف است :
      • بند - الف - با همکاری کار گروه مندرج در ماده (2)، ضمن تدوین شاخص های ارزشیابی و عملکرد ، گزارش سالانه ایاز پیشرفت فعالیت های موضوع مواد (2)، (3) و (4) این آیین نامه را به هیات وزیران ارایه نماید .
      • بند - ب - با همکاری مرکز آمار ایران اثربخشی فعالیت های آموزش رسمی و غیر رسمی محیط زیستی را در خصوص میزان تغییر رویکرد و رفتار محیط زیستی گروه های مخاطب بررسی و سنجش نماید .
  • ماده - 3 - شورای عالی آموزش و پرورش موظف است :
    • بند - الف - در بازنگری کتاب های درسی مقاطع مختلف تحصیلی ، کمیت و کیفیت مطالب آموزش محیط زیست را با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست و با توجه به نیاز زمان ارتقاء دهد .
    • بند - ب - برنامه های آموزشی زیست محیطی معلمین ، برنامه ریزان آموزشی ، برنامه های مراکز تربیت معلم و فوق برنامه دانش آموزان را متناسب با نیاز های آموزشی آن ها تنظیم و به مرحله اجرا درآورد .
  • ماده - 4 - شورا های مسئول برنامه ریزی دروس دانشگاه ها ترتیبی اتخاذ نمایند که دروس دانشگاهی کلیه رشته های تحصیلی نظیر گروه های پزشکی ، فنی و مهندسی ، هنر و علوم انسانی ، علوم پایه کشاورزی با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست به نحوی طراحی شوند که فارغ التحصیلان این رشته ها اطلاعات لازم و کافی در ارتباط با محیط زیست را کسب نمایند .
  • ماده - 5 - سازمان صدا و سیما موظف است برنامه های آموزشی و ترویجی محیط زیستی را که توسط سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه ها به ویژه وزارت نیرو تهیه میشوند ، پس از تایید سازمان حفاظت محیط زیست در چارچوب سیاست های کلی صدا و سیما بدون اخذ وجه اجرا و پخش نماید . همچنین با توجه به تعداد شبکه های صدا و سیما ، گروه های محیط زیست به منظور افزایش کمیت و کیفیت آموزش محیط زیستی در هر یک از شبکه های مذکور تاسیس گردد و روزانه بخشی از برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به پخش اخبار و برنامه های آموزشی و ترویجی محیط زیستی اختصاص یابد .
  • ماده - 6 - سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعتبار لازم برای اجرای این آیین نامه را دربودجه های سنواتی پیش بینی میکند . معاون اول رییس جمهور پرویز داودی