تماس با ماتیکان
درباره ماتیکان
فرهنگ حقوقی
علامت تجاری
قوانین و آرا
صفحه اصلی
قانون
رای وحدت رویه
نظریه مشورتی
ماده 39 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب
قانون آیین دادرسی کیفری 1378 در زمره قوانین شکلی بوده و شامل احکام ادره قبلی که هنوز اجراء نشده، نیز میشود.
قوانین ناظر به صلاحیت کیفری از قوانین آمره بوده
ماده 235 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ( قانون آیین دادرسی کیفری ) ( منسوخ از تاریخ 3/8/1393 )
آرای دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری در موارد زیر نقض میگردد : ( بموجب ماده 39 قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب این ماده لغو شد .)
بند - الف - قاضی صادرکننده متوجه اشتباه خود شود .
بند - ب - قاضی دیگری پی به اشتباه رای صادره ببرد به نحوی که اگر به قاضی صادرکننده رای تذکر دهد متن به شود .
بند - ج - قاضی صادرکننده رای صلاحیت رسیدگی را نداشته باشد .
تبصره - 1 - منظور از قاضی دیگر مذکور در بند ( ب ) عبارتست از رییس دیوان عالی کشور ، دادستان کل کشور ، رییس حوزه قضایی و یا هر قاضی دیگری که طبق مقررات قانونی پرونده تحت نظر او قرار میگیرد .
تبصره - 2 - در صورتی که دادگاه انتظامی قضات تخلف قاضی را موثر در حکم صادره تشخیص دهد مراتب را به دادستان کل کشور اعلام میکند تا به اعمال مقررات این ماده اقدام نماید .
تبصره - 3 - چنانچه قاضی صادرکننده رای متوجه اشتباه خود شود مستدلا پرونده را به دادگاه تجدیدنظر ارسال میدارد . دادگاه یاد شده با توجه به دلیل ابرازی ، رای صادره را نقض و رسیدگی ماهوی خواهد کرد .
تبصره - 4 - در صورتی که هر یک از مقامات مندرج در تبصره (1) پی به اشتباه رای صادره ببرند ابتداء به قاضی صادرکننده رای تذکر می دهند ، چنانچه وی تذکر را پذیرفت برابر تبصره (3) اقدام مینماید و در غیر اینصورت پرونده را به دادگاه تجدیدنظر ارسال میدارد . دادگاه یاد شده در صورت پذیرش استدلال تذکر دهنده رای را نقض و رسیدگی ماهوی مینماید و الا رای را تایید و برای اجرا به دادگاه بدوی اعاده مینماید .
تبصره - 5 - در صورتی که عدم صلاحیت قاضی صادرکننده رای ادعا شود ، مرجع تجدیدنظر ابتداء به اصل ادعا رسیدگی و در صورت احراز ، رای را نقض و دوباره رسیدگی خواهد کرد .