iranmatikanlogo
link

1-وقتی مجازات حبس با اعمال کیفیات مخففه تقلیل می یابد،‌ حبس تقلیل یافته مورد حکم قرار می گیرد وتبدیل آن به مجازات جزای نقدی جایز نیست ودرما نحن فیه مجازات به 3ماه حبس پس از اعمال تخفیف مجازات قانونی جرم نیست 2-منظور از "دادگاه صادرکننده حکم" دادگاه صادرکننده حکم قطعی است 3-مراد از مجازات اشد شدیدتر


ملاک برخورداری از آزادی مشروط مجازات تقلیل یافته پس از عفو است


تنها رای قطعی قابلیت اجرا دارد و هرگونه تغییر در اجرای حکم صادره از جمله اعمال مقررات آزادی مشروط نیز باید ناشی از تصمیم دادگاه صادر کننده آن رای باشد.


ملاک استفاده از آزادی مشروط تحمل محکومیت حبس مندرج در حکم است، نه مدت محکومیتی که پس از برخورداری ار عفو تقلیل یافته است وباید به اجرا درآید.


1-نمی توان صدور حکم به آزادی مشروط را منوط به پرداخت جزای نقدی نمود. 2-داشتن سابقه محکومیت به حبس مانع اعطای آزادی مشروط با حصول سایر شرایط مقرر در قانون نیست و تنها ممنوعیت مربوط به این است که سابقاً از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.


نمی توان صدورحکم به آزادی مشروط را منوط به پرداخت جزای نقدی نمود


تنها رای قطعی قابلیت اجرا دارد و هر گونه تغییر در اجرای حکم صادره از جمله اعمال مقررات آزادی مشروط نیز باید ناشی از تصمیم دادگاه صادرکننده آن رای باشد، بنابراین منظور از" دادگاه صادرکننده " دادگاهی است که رای لازم الاجرا صادر کرده است.


اعمال مقررات آزادی مشروط در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 مساعدتر به حال محکوم است

ماده 58 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
در مورد محکومیت به حبس تعزیری ، دادگاه صادرکننده حکم میتواند در مورد محکومان به حبس بیش از ده سال پس از تحمل نصف و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مدت مجازات به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام با رعایت شرایط زیر حکم به آزادی مشروط را صادر کند : الف - محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد . ب - حالات و رفتار محکوم نشان دهد که پس از آزادی ، دیگر مرتکب جرمی نمی شود . پ - به تشخیص دادگاه محکوم تا آنجا که استطاعت دارد ضرر و زیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد . ت - محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد . انقضای مواعد فوق و همچنین مراتب مذکور در بند های ( الف ) و ( ب ) این ماده پس از گزارش رییس زندان محل به تایید قاضی اجرای احکام می رسد . قاضی اجرای احکام موظف است مواعد مقرر و وضعیت زندانی را درباره تحقق شرایط مذکور بررسی و در صورت احراز آن ، پیشنهاد آزادی مشروط را به دادگاه تقدیم نماید .